Pågående
Projektår
sep 2017 - dec 2018
Uppdragsgivare
Atrium Ljungberg
Omfattning
6823 m2
Entreprenadsform
Totalentreprenad
Stockholm

H&M Liljeholmen

Projektet

Projektet är en hyresgästanpassning på 6823 kvm stort vid Liljeholmsstranden i Stockholm. Vi var med redan i uthyrningsprocessen i ett nära samarbete med Atrium Ljungberg och tog fram underlag till handlingar, kalkyler m.m. och efter tecknat kontrakt har vi drivit projektering och nu produktionen - från rivning av befintliga lokaler i fem våningar till återuppbyggnad, nya rumsbildningar i det helt och hållet aktivitetsbaserade kontoret, nya ytskikt m.m. Klart för inflyttning i två etapper, 1 nov och 1 dec.

Utmaningen:

Största utmaningen är främst tiden med såväl kort projekteringstid på ca två månader som byggtid. Från start av rivning till inflyttat på alla våningar på 11 månader.

Dessutom finns kvarsittande hyresgäster i fastigheten, på planen både under och emellan de våningar som byggs om, vilket gör det oerhört viktigt med hänsyn avseende renhållning, höga bullerkrav och öppen och ärlig kommunikation för att minska störning och påverkan på deras verksamheter. Det är mycket viktigt för oss att även hyresgästerna runtomkring är nöjda med projektet och vårt arbete.

Lösningen:

Noggrant val av underentreprenörer och egen organisation. Bra planering och god erfarenhetsåterföring, främst från våra tidigare projekt i samma område. Vi delar också, i god tid, information i olika kanaler till de kvarsittande hyresgästerna så att de får besked om vad vi gör, när vi gör det och hur länge det kommer pågå. Det sker exempelvis vid avstängningar och bullerstörningar. Vi ser även till att  hyresgästerna snabbt kan nå vår arbetsledare på plats så att vi  stoppa arbetet utifall att något oförutsett skulle ske.

Hållbarhet:

Vi väljer material med hänsyn till miljön. H&M har högt ställda krav på sin egen verksamhet och det tar vi självklart med oss i ombyggnation av deras lokaler.

Liknande Projekt

Genomförda

Bankgirot Liljeholmen

Totalrenovering och kontorsanpassning av 7500 kvm fördelat på fyra plan.

Genomförda
Boule!

Boulebar Tryckeriet

Vi omvandlade en före detta industrilokal om 1300 kvm till boulebanor, barer och restaurang åt Boulebar.