Atrium Ljungberg

TL Byggs moderbolag Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag.

Atrium Ljungberg äger, utvecklar och förvaltar fastigheter där Sverige växer: i Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborg. Fokus ligger på att utveckla attraktiva stadsmiljöer med ett blandat innehåll såsom kontor, handel, boende, service, kultur och utbildning. På så sätt skapas stadsdelar där människor väljer att vara, idag och i morgon.

En byggande relation

En stabil och långsiktig ägare ger en trygghet till oss som byggbolag och vi utför också en stor del av våra arbeten åt Atrium Ljungberg. Att ha fastighetsutvecklare och byggbolag i samma koncern breddar och stärker affären och vi genomför många projekt med effektivitet, kontroll och flexibilitet i processen. Vi är generalentreprenör för Atrium Ljungbergs bostadssatsning i Gränbystaden i Uppsala, med uppdrag att bygga tre bostadshus med totalt cirka 200 lägenheter och lokaler för handel och kontor. Under 2018 påbörjade vi byggandet av en helt ny stadsdel, Nobelberget i Sickla, där totalt 500 bostäder kommer att byggas.

Ett annat samverkansprojekt är ombyggnaden av Atrium Ljungbergs nya huvudkontor i Luftverkstaden, Sickla. Projektet på 1 600 kvadratmeter som byggdes i två etapper och kontorsombyggnaden är det första med ett helt nytt Atrium Ljungbergs koncept – aktivitetsbaserade lokaler med design, kreativa ytor och genuint hantverk.

Exempel samarbeten

Genomförda
Dekorativ bild

Gränby Entré Hus 3

Nyproduktion av 66 hyreslägenheter samt kommersiella lokaler fördelat på sju plan i Gränbystaden, Uppsala.

Genomförda
Dekorativ bild

Formalinfabriken

Vi gör om en gammal limfabrik till en mötesplats för medskapande och trivsel.

Pågående
Dekorativ bild

Nobelberget

På Nobelberget i Sickla är vi med och bygger upp ett nytt kvarter på beställning av och i samverkan med Atrium Ljungberg.