Genomförda
Projektår
maj 2016 - apr 2017
Uppdragsgivare
Atrium Ljungberg
Omfattning
7500 m2
Stockholm

Bankgirot Liljeholmen

Projektet:

Totalombyggnad av 7 500 kvm kontor fördelat på fyra våningsplan till nytt huvudkontor till Bankgirot. Från rivning till stomrent, nya installationer, upptagning av hål i bjälklag för nya interntrappor, skyddsdörrar, ny planlösning, nya ytskikt mm.

Utmaningen:

Bankgirot är ett skyddsobjekt, dvs en hög säkerhetsklassning. Det är en utmaning att projektera och bygga ett kontor som är hemligt, det blir knepigare med installationerna, galler i schakt, pansarrör, sekretess m.m. 

Höga bullerrestriktioner, 6-9 på morgonen och under lunchtimmen. Kvarsittande hyresgäster i fastigheten som ska inte störas i sin verksamhet.

Lösningen:

För att lyckas få ihop helheten när man bara får se de delar som berör en själv (p.g.a. sekretess) är det viktigt med tålamod, förståelse för varandra och tillit till andra och varandra.

För att lyckas ha nöjda kringsittande hyresgäster har platsledningen varit noga med information och kommunikation med bland annat direktnymmer till arbetsledare, informationsmöten, tydliga anslag och information i en projektapp.

Liknande Projekt

Genomförda
Boule!

Boulebar Tryckeriet

Vi omvandlade en före detta industrilokal om 1300 kvm till boulebanor, barer och restaurang åt Boulebar.

Genomförda
Dekorativ bild

Atrium Ljungbergs HK

Vi bygger Atrium Ljungbergs nya huvudkontor i historiska Luftverkstaden, Sickla, om 1600kvm.