Pågående
Projektår
aug 2018 - apr 2019
Uppdragsgivare
Frälsningsarmén
Omfattning
3000 m2
Entreprenadsform
Utförandeentreprenad
Stockholm

Värtahemmet

Projektet:

Frälsningsarmén har drivit Värtahemmet på Kolargatan sedan 1967 då bostadsfastigheten byggdes och har under många år varit ett lågtröskelhem för stockholmare med ett aktivt missbruk och/eller psykisk sjukdom. Hemmet har varit stängt några år då lokalerna varit i ett alltför dåligt skick men ska nu renoveras för att tas i bruk igen.

Byggnaden ligger i anslutning till lokalen där Myrorna har sin populära secondhandkedja som vi totalrenoverade under 2017. Då hade vi etablering och platskontor på entréplan i byggnaden som vi nu ska totalrenovera så på så vis har vi redan kännedom om byggnaden och området vilket känns extra kul.

Projektet är uppdelade i två entreprenader, en förberedande med mark- och rivningsarbeten som utförs av en annan entreprenör och entreprenaden som vi på TL Bygg ska utföra som består av alla byggnads- och installationsarbeten.

När vi är klara med den omfattande ombyggnaden kommer fastigheten bestå av 40 lägenheter, allmänna utrymmen och verksamhetslokaler. Fastigheten kommer att nyttjas som ett halvvägsboende med personal som arbetar dygnet runt.

Liknande Projekt

Genomförda

Säby 3:71

På uppdrag av Järfällahus byggde vi om en kontorsbyggnad till ett tillfälligt boende.

Genomförda

Staben 2

Vi genomför en omfattande renovering av bostadshus på Gärdet i Stockholm på uppdrag av Stockholmia.