Genomförda
Projektår
aug 2018 - apr 2019
Uppdragsgivare
Frälsningsarmén
Omfattning
3000 m2
Stockholm

Halvvägshuset Kurön

Projektet:

Frälsningsarmén har drivit Värtahemmet på Kolargatan sedan 1967 då bostadsfastigheten byggdes och har under många år varit ett lågtröskelhem för stockholmare med ett aktivt missbruk och/eller psykisk sjukdom. Hemmet har varit stängt några år då lokalerna varit i ett alltför dåligt skick men har nu renoveras för att tas i bruk igen, nu under namnet Halvvägshuset Kurön.

Byggnaden ligger i anslutning till lokalen där Myrorna har sin populära secondhandkedja som vi totalrenoverade under 2017. Då hade vi etablering och platskontor på entréplan i byggnaden som vi nu ska totalrenovera så på så vis hade vi redan kännedom om byggnaden och området vilket kändes extra kul.

Projektet delades upp i två entreprenader, en förberedande med mark- och rivningsarbeten som utfördes av en annan entreprenör och entreprenaden som vi på TL Bygg ska utförde som bestod av alla byggnads- och installationsarbeten.

Nu när vi är klara med den omfattande ombyggnaden består fastigheten av 40 lägenheter, allmänna utrymmen och verksamhetslokaler. Huset kommer att nyttjas som ett halvvägsboende med personal som arbetar dygnet runt.

Liknande Projekt

Genomförda
Dekorativ bild

Säby 3:71

På uppdrag av Järfällahus byggde vi om en kontorsbyggnad till ett tillfälligt boende.

Genomförda
Dekorativ bild

Staben 2

Vi genomförde en omfattande renovering av bostadshus på Gärdet i Stockholm på uppdrag av Stockholmia.