Parkhusen kv. 2 - redo för inflytt

6 nov 2023, 10:30
Efter ytterligare ett lyckat bygge i Gränbystaden, är det äntligen dags för inflytt i Parkhusen kv. 2.

Gränbystaden är en ny stadsdel i Uppsala som beskrivs som ”Uppsalas andra stadskärna”. Parkhusen kv. 2 är de första bostadsrätterna i det nya området, och ligger i direkt anslutning till Gränbyparken. TL Bygg har sedan tidigare byggt både Parkhusen 1 och Gränby Entré hus 1-3 i området, samtliga på uppdrag av Atrium Ljungberg.

- Vi är extra stolta att lämna över nycklarna till bostäderna i Parkhusen kv. 2. Vi har tillsammans med Atrium Ljungberg och övriga inblandade haft ett mycket bra samarbete i projektet, vilket också syns i slutresultatet. Finishen, såväl utvändigt som invändigt, är av högsta kvalitet. Nu ser vi fram emot den fortsatta utvecklingen av stadsdelen och att vi kan bidra till att skapa en stadsmässig blandning av handel, kontor och bostäder i området, säger Mattias Tapper Affärschef i Uppsala.

I Parkhusen kv. 2 har vi byggt 98 ljusa och rymliga bostadsrätter, allt från yteffektiva 1:or till familjevänliga 4:or. Här varvas fasaderna av träpanel, med flerfärgade tegelväggar, vilket skapar en vacker och unik känsla som särskiljer sig från byggnaderna runt omkring.

Projektet byggstartades i december 2021 och färdigställdes i augusti 2023.