Genomförda
Projektår
maj 2016 - mar 2017
Uppdragsgivare
AKIFA Förvaltning AB
Entreprenadsform
Utförandeentreprenad
Stockholm

Kv. Kättingen

Projektet:

I en fastighet i Kvarteret Kättingen på Alströmergatan/St: Eriksgatan i Stockholm byggde vi om en råvind till fyra vindsvåningar, där den största blev 150 kvm. Alla lägenheter utrustades med takkupor och fick en egen terrass ut mot den härliga innergården. Våningarna, hyreslägenheter, byggdes med stora krav på lufttäthet och isolering mot buller och ljud. Taken fick också ny plåt och hissarna moderniserades. Allt arbete utfördes av TL Byggs egna yrkesarbetare.

Utmaningen:

Korsningen Sankt Eriksgatan/Alströmergatan är en komplex adress. Läget och placeringen av bygghissen som krävdes för att transportera ut och in material var tvungen att anpassas några gånger innan vi fick till ett tillstånd för att inte blockera transportvägar, utrymningsvägar och in- och utfart till garaget i fastigheten bredvid. Ytorna vi arbetade på var små, låg högt upp och det var många vinklar och vrår.

Lösningen:

För att optimera arbetat på små ytor i projektet arbetade vi med väldigt detaljerad och noggrann tidsplanering för att få alla leveranser och moment att synkroniseras. Vi hade även kontinuerliga samordningsmöten med våra snickare och entreprenörer. Städning och renhållning var också ett viktigt prioriterat område eftersom det krävs rena ytor då det är begränsat med utrymme.

Liknande Projekt

Genomförda

Staben 2

Vi genomför en omfattande renovering av bostadshus på Gärdet i Stockholm på uppdrag av Stockholmia.

Genomförda

Säby 3:71

På uppdrag av Järfällahus byggde vi om en kontorsbyggnad till ett tillfälligt boende.