Nytt avtal med Riksbyggen

27 aug 2019, 10:00
Vi har tecknat avtal med Riksbyggen för en totalentreprenad av 113 hyreslägenheter i området Fyrklövern intill Väsby Centrum. Avtalet är värt omkring 150 miljoner kronor för byggentreprenören där byggstart är planerad till mars/april 2020.

Projektet omfattar nybyggnation av 113 lägenheter fördelade på två byggnader i sju våningsplan med tillhörande gård, garage och lokaler. Bruttoarean blir omkring 8380 kvadratmeter.

- Vi är väldigt glada och stolta över avtalet med Riksbyggen som är en beställare vi länge strävat efter att arbeta med och vars värderingar och syn på hållbar samhällsutveckling vi delar. Det är också inspirerande att vara en del av det större projektet Fyrklövern som kännetecknas av mångfald och variation, något som är en viktig del av våra egna interna strategier och grundvärden, säger Jonas Bölegård, affärschef på TL Bygg.

De två husen blir en del av projektområdet Fyrklövern i Upplands Väsby där kommunen har ambitionen att bygga en levande stadskärna genom förtätning av bostäder och verksamheter. Lägenheterna i de avsedda husen blir relativt små med en stor majoritet av bostäder med ett eller två rum och kök och som mest fyra rum. Till bostadshusen kommer en levande innergård som bland annat innehåller plats för rekreation, lek och cykelparkering samt ett trevligt orangeri.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över vårt första hyresrättsprojekt i Upplands Väsby och att Riksbyggen genom det kan bidra till kommunens tillväxt. Vi ser nu fram emot att genomföra projektet tillsammans med TL Bygg, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Norra Stockholm.

Byggstart av projektet är planerad till mars/april 2020 med inflyttning under 2021/2022. Fastigheten blir miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

Nacka 2019-08-27
TL Bygg AB (publ)