Vi bygger 152 lägenheter i Torshamn, Kista Äng

24 okt 2023, 15:47
TL Bygg har fått fortsatt förtroende att bygga bostäder åt Stockholms Kooperativa Bostadsföreningen, SKB. Efter ett lyckat samarbete under uppförandet av kvarter Docenten i Uppsala, valde SKB att anlita TL Bygg igen, denna gång för kvarter Torshamn i den nya stadsdelen Kista Äng.

- Det känns väldigt roligt att vi har fått fortsatt förtroende av SKB. Samarbetet under uppförandet av kvarter Docenten har fungerat väldigt bra, och nu vi ser fram emot ytterligare ett lyckat bygge tillsammans. Vi är stolta över att vara en del av framväxten av den nya stadsdelen Kista Äng, säger Johan Edlund, vd på TL Bygg.

Vi bygger 152 lägenheter som varierar i storlek från ett till sex rum och kök. I bottenvåningen byggs lokaler för restaurang, café och områdeskontor för den egna fastighetsskötaren.

Projektet byggstartades under våren 2022, och under hösten 2023 pågår arbete med stomme och tak. I början av 2024 påbörjas fasadarbeten som planeras att vara klara under våren 2024. Projektet beräknas vara färdigställt under våren 2025 och då är det dags för de första bostadsgästerna att flytta in i sina nya bostäder.