TL Bygg skapar nytt äldreboende för Vectura i Tyresö

21 feb 2019, 08:39
TL Bygg har tecknat avtal med Vectura Fastigheter AB om nyproduktion av ett äldreboende i Fornudden, Tyresö. Boendet får en total uthyrbar yta om 4 330 kvadratmeter där byggstart är planerad till mars 2019.

Äldreboendet kommer att inrymma totalt 60 lägenheter uppdelat på sex avdelningar. Boendet med utsikt över Fornuddsparken kommer även att innehålla ytor för såväl samvaro som rekreation med bland annat en egen takterrass och en fin innergård. Vardaga kommer att hyra hela fastigheten och bedriva verksamheten där tillträde beräknas till sommaren 2020.

- Vi är väldigt stolta över att ha fått förtroendet att uppföra ett högklassigt äldreboende åt Vectura Fastigheter. Vi har följt dem under en längre tid och tycker att deras projekt, värderingar och sätt att ta ansvar för ett hållbart samhälle gör dem till en perfekt samarbetspartner för oss. Vi hoppas det här blir inledningen på en god och långvarig relation, säger Jonas Bölegård, Affärschef på TL Bygg.

Vecturas ambition är att skapa bostäder för äldre med en hemlik miljö som är anpassad för de boende, besökare och de som arbetar på äldreboendet i Fornudden. En ambition som TL Bygg fått ansvaret att uppfylla.

- Valet att handla upp TL Bygg som totalentreprenör till vårt projekt i Tyresö visade sig självklart under upphandlingsprocessen. De har liknande ambitioner, värderingar och långsiktighet som Vectura har. Vi hoppas nu på att vi har ett gott och givande samarbete framför oss med TL Bygg, säger Susanne Ekblom, VD på Vectura Fastigheter.

Byggstart är planerad till mars 2019 och fastigheten beräknas stå klar till sommaren 2020. Fastigheten kommer byggas för att kunna certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

Nacka 2019-02-21

TL Bygg AB (publ)