Peppa med nåt du kan reppa!

13 mar 2023, 06:30
Nu drar vi igång en tävling för årets avgångselever

TL Bygg bjuder in alla avgångselever på landets bygg-och anläggningsprogram till en tävling som ska lyfta frågan kring inkludering och ge en mer positiv bild av branschen.

- Varje sommar riktas uppmärksamhet mot byggbranschen på grund av studentflak med diskriminerande och sexisitiska budskap. Det är många gånger riktigt tråkig läsning och inte den bild vi vill att unga ska ha om branschen. Därför utmanar vi nu alla elever att skicka in de mest inkluderande och härliga budskapen att ge uppmärksamhet till istället, berättar Johan Edlund, vd på TL Bygg.

Tävlingen går ut på att eleverna skickar in budskap som är schyssta och ger en välkomnande bild av byggbranschen. Det vinnande bidraget får tillsammans med en kreativ designer på en reklambyrå ta fram en vepa till sitt flak, precis som de vill ha den. Utöver vepan får de t-shirts till hela klassen med budskapet på.

- På det här sättet vill vi få igång snacket om inkludering i klasserna och ge uppmärksamhet även till det positiva som alltför ofta hamnar i skymundan. Dessutom tror vi det blir en bra och kul grej för eleverna som nu får chansen att göra riktigt bra reklam för sig själva inför stundande arbetsliv, fortsätter Johan.

Den 12 april är sista dag för inlämning och därefter sätter sig TL Bygg och går igenom alla bidrag.

- Det blir spännande att se hur många förslag vi får in och hur de ser ut. Vi tror att det vinnande bidraget lyckas kombinera ungdomlig humor med ett budskap som andas ”framåt tillsammans”. Och varför inte lite kaxighet, avslutar Roger Sandgren, kommunikationsansvarig på TL Bygg.

 

Tävlingen, Peppa med nåt du kan reppa, riktar sig endast till avgångsklasser på landets bygg-och anläggningsprogram och bidragen skickar man in till tillsammans@tlbygg.se.

 

Ladda ner: Information till skolor/lärare

Ladda ner: Affischer för tävlingen