Vi bygger 98 lägenheter i Uppsala.

19 maj 2021, 07:50
TL Bygg har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att bygga 98 lägenheter i Gränbystaden, Uppsala. Projektet byggstartar under maj och inflyttning är beräknad till efter sommaren 2023.

Avtalet avser Parkhusen kvarter 2. Parkhusen är ett område under uppbyggnad i Gränbystaden och kommer att bestå av sammanlagt fyra varierande kvarter och ca 300 lägenheter när det står klart. Kvarter 2 kommer att bestå av 98 lägenheter i två hus varav det ena är ett lamellhus på 7-9 våningar och det andra ett lägre fristående hus. Lägenheterna är fördelade på 1-4 rok och planeras att bli bostadsrätter.

Parterna har haft ett flertal samarbeten i Uppsala tidigare där TL Bygg utöver Parkhusen kvarter 1 även uppförde fastighetsägarens tre första bostadshus i Gränbystaden, Entréhusen 1-3.

- Det är väldigt roligt att vi har fått fortsatt förtroende att bygga Parkhusen åt Atrium Ljungberg. Det är ett spännande projekt som vi är stolta över att vara en del av. Samarbetet med det första kvarteret har varit väldigt lyckat och resultatet likaså så nu ser fram emot att fortsätta i samma anda med nästa kvarter, säger Christer Zetterberg, Affärschef i Uppsala på TL Bygg.

- Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av Gränbystaden och tillför ytterligare ett fantastiskt bostadskvarter. TL Bygg är en viktig samarbetspartner och genom ett långsiktigt samarbete utvecklar vi effektiva processer som resulterar i riktigt bra bostäder med efterfrågade kundvärden, säger Linda Wiman, Affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.

Fastigheten byggs i samverkan och i enlighet med Miljöbyggnad Silver. Inflyttning beräknas till efter sommaren 2023.


Nacka 2021-05-19