Nytt projekt åt Frälsningsarmén

21 jun 2018, 10:44
TL Bygg genomför en omfattande renovering av Värtahemmet på beställning av Frälsningsarmén.

Värtahemmet har funnits i Hjorthagen sedan 1967 då fastigheten byggdes och var under många år ett lågtröskelhem för personer med ett aktivt missbruk och/eller psykisk sjukdom. Sedan några år har hemmet varit stängt då lokalerna varit i ett alltför dåligt skick men ska nu rustas upp så att det kan tas i bruk igen. Ett väldigt viktigt beslut både för Frälsningsarmén och många personer i behov av hemmet.

Byggnaden ligger i anslutning till lokalen där Myrorna har sin populära secondhandkedja som vi totalrenoverade under 2017, också det på uppdrag av Frälsningsarmén. Då hade vi etablering och platskontor på entréplan i byggnaden som vi nu ska totalrenovera så på så vis har vi redan god kännedom om byggnaden.

När vi är klara med den omfattande ombyggnaden kommer fastigheten bestå av 40 lägenheter, allmänna utrymmen och verksamhetslokaler. Fastigheten kommer att nyttjas som ett halvvägsboende med personal som arbetar dygnet runt. 

Projektet är uppdelade i två entreprenader, en förberedande med mark- och rivningsarbeten som utförs av en annan entreprenör och entreprenaden som vi på TL Bygg ska utföra som består av alla byggnads- och installationsarbeten.

För fler detaljer kring projektet, besök vår projektsida.