Vi skriver avtal med Atrium Ljungberg om uppförande av nytt bostadskvarter i Sickla.

17 nov 2020, 07:45
Vi har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att bygga 56 bostadsrätter på Nobelberget i Sickla. Preliminär byggstart är under tredje kvartalet 2020 med en beräknad byggtid på 18 månader.

Avtalet med ett värde på cirka 156 mkr avser det andra kvarteret av planerade åtta i den nya stadsdelen i Nacka. Kvarteret består av två hus på sex respektive sju våningar kring en öppen, upphöjd och grönskande innergård. Husen byggs med en blandning av rustika material som granit, tegel, puts, corten och betong och varma inslag av trä och skir grönska. Till husen byggs även ett P-garage om 750 kvm samt tre lokaler i markplan.

Samarbetet mellan parterna är det andra i ordningen på Nobelberget där TL Bygg uppförde fastighetsägarens första kvarter, där inflyttning just nu pågår.

- Det känns väldigt roligt att vi fått fortsatt förtroende att vara med och utveckla Nobelberget tillsammans med Atrium Ljungberg. Samarbetet under uppförandet av det första kvarteret har fungerat väldigt bra och vi ser nu fram emot att åter igen leverera en produkt enligt deras högt ställda krav, säger Christer Zetterberg, Affärschef på TL Bygg.

- TL Bygg är en viktig samarbetspartner och genom ett långsiktigt samarbete kan vi gemensamt utveckla effektiva processer och därmed säkra kvalitet och kostnader. Vi ser fram emot att skapa ytterligare ett fantastiskt bostadskvarter tillsammans säger Elisabet Forsell, Affärsutveckling Bostad på Atrium Ljungberg.

Fastigheten kommer byggas i enlighet med Miljöbyggnad 3.0 Silver med byggstart under tredje kvartalet 2020. Inflyttning beräknas till sommaren 2022.

 

Nacka 2020-11-17

TL Bygg AB (publ)