Nytt avtal med Willhem

16 feb 2021, 08:00
Vi bygger hyresbostäder åt Willhem i Viksjö, Järfälla

Bostadsbolaget Willhem ska bygga bostäder i Järfälla utanför Stockholm och har valt TL Bygg som totalentreprenör för projektet som omfattar 32 hyreslägenheter. Preliminär byggstart är under andra kvartalet 2021 med en beräknad inflyttning under tredje kvartalet 2022.

Projektet omfattar en nybyggnation av 32 hyreslägenheter fördelade på 1 -4 rum och kök i ett hus med tillhörande gård och parkeringsplats. Bruttoarean blir omkring 2 290 kvadratmeter och kontraktssumman uppgår till 43 Mkr.

Projektet innebär en förtätning av en befintlig fastighet som Willhem sedan tidigare äger och förvaltar och som i nuläget omfattar både bostäder och ett äldreboende.

– Vår inriktning är att försöka utnyttja mark som vi redan äger för att kunna bidra med fler hyresrätter. Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda fler fina och funktionella lägenheter i Järfälla, något som vi vet efterfrågas av många idag, säger Rikard Norström, nyproduktionschef hos Willhem.

Samarbetet mellan parterna är det första av sitt slag men TL Bygg hoppas och tror att den nya relationen ska leda till fler gemensamma projekt framöver.

- Vi är väldigt glada och stolta över avtalet med Willhem som är en beställare vars värderingar och syn på hållbar samhällsutveckling vi verkligen delar. Nu ser vi fram emot ett riktigt bra samarbete och att leverera en produkt som möter beställarens standard och höga krav, säger Johan Edlund, vd på TL Bygg.

Byggstart av projektet är planerad till våren 2021 med en beräknad produktionstid på 16 månader. Fastigheten blir miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

 

Nacka 2021-02-16
TL Bygg AB


*Bild: Willhem/Liljewall