Vi bygger lägenheter åt SHH Bostad

9 jul 2021, 10:09
TL Bygg har tecknat avtal med SHH Bostad om att bygga 58 bostadsrätter i Riksten, Botkyrka. Byggstart är planerad till september 2021 och inflyttning till årsskiftet 2022/2023.

De 58 lägenheterna är fördelade på 3-5 r.o.k. och uppförs i hus med radhuskänsla där de boende antingen bor på markplan eller en trappa upp. SHH Bostad har en strategi om att köparna ska få mycket boende på varje kvadratmeter och i den nya föreningen BRF Majoren görs inget undantag. Det blir väldisponerade lägenheter med genomgående hög standard och en känsla av rymd i ett område som kommer präglas av mångfald och gemensamhet. Till varje lägenhet hör antingen en generös balkong eller inbjudande uteplats och de byggs kring en lummig innergård.

Det är det första samarbetet mellan parterna men TL Byggs vd Johan Edlund tror och hoppas på många fler i framtiden.

- Vi har haft ögonen på SHH Bostad under en längre tid, vars värderingar och syn på miljöarbete vi verkligen delar, och är väldigt glada över att vi nu fått uppdraget att uppföra kvarteret Majoren åt dem, berättar Johan Edlund. Nu ser vi fram emot att leverera ett riktigt fint bygge och att bygga en lång och framgångsrik relation, fortsätter Johan.

Projektering av fastigheten är påbörjad och byggstart planeras till september 2021. Inflyttning beräknas till årsskiftet 2022/2023.


Nacka 2021-07-07