Praktik på TL Bygg

Vill du praktisera på ett företag med familjär stämning, kunniga och engagerade arbetskamrater och pedagogiska handledare?

På TL Bygg finns det möjlighet att som student göra en kompetenshöjande praktik. I första hand tar vi emot dig som läser till byggnadsingenjör med praktik som en del av utbildningen och har tidigare erfarenhet inom byggsektorn. Du gör din praktik som arbetsledare, entreprenadingenjör eller kalkylator beroende på behov, dina egna önskemål och vad vi kan erbjuda för tillfället. Under perioden får du möjlighet att med stöd och handledning omsätta teori till praktik och tackla arbetslivets utmaningar. Efter en tydlig och grundlig introduktion börjar du arbeta direkt i något av våra projekt tillsammans med erfarna kollegor och en mentor som stöd. 

Vi lär av varandra

En viktig del av praktiken för oss som företag är att utvecklas tillsammans med praktikanten där vi får möjlighet att ta del av dina idéer och du i din tur får förståelse hur det är att arbeta på ett byggbolag. Det är högt i tak och dina idéer och förslag tas emot med öppna armar och utvärderas. Vi på TL Bygg bjuder tillbaka genom att ge dig lärande feedback för att du ska utvecklas på bästa sätt.

Praktik som leder till jobb

Under åren har de allra flesta av våra praktikanter erbjudits jobb hos oss efter examen och tycket har varit ömsesidigt och de har tackat ja till erbjudandet. Det finns naturligtvis många förklaringar till det men det är framför allt vår familjära stämning, våra goda utvecklingsmöjligheter och ett riktigt bra handledarskap som varit avgörande för studenterna. Här vet de att de kan växa inom bolaget och får härliga och engagerade arbetskamrater.

Hur går praktiken till?

Rent praktiskt träffas vi för ett första möte där vi diskuterar dina mål för praktikperioden och vilket område du är mest intresserad av. Vi brukar normalt rekommendera en praktikplats som arbetsledare inom produktion även om slutmålet är något annat. Det är för att du ska lära dig hur hur produktionen och produkten fungerar, något som är väldigt viktigt vilken roll du än får inom bygg i framtiden. Vi utser sedan en lämplig handledare som hjälper och vägleder dig under hela praktikperioden.

Hur söker jag?

Det gör du genom att skicka CV och personligt brev till oss via en spontansökan på vår sida för lediga jobb.