Max, Arbetsledaren

Max är vår trygga arbetsledare som effektivt leder produktionen ute på byggarbetsplatsen. Han började på TL Bygg som lärling för 13 år sedan och är idag en erfaren arbetsledare som bidrar till en härlig stämning på jobbet.

Berätta om din roll på TL Bygg.

Som arbetsledare varierar dagarna väldigt mycket, speciellt när du jobbar inom ROT. Dagarna består av en hel del planering och samordning mellan olika yrkesgrupper och underentreprenörer för att produktionen ska flyta på så bra som möjligt. Man deltar också i en del byggmöten, samordningsmöten och produktionsmöten.

En stor del av min roll handlar om att hantera snabba puckar och hitta lösningar på oväntade upptäckter och problem som kan dyka upp under en dag. Det är mycket som du inte kan förbereda dig för, oavsett hur väl du planerat. Speciellt när man jobbar med äldre hus som här i Slakthusområdet, där mycket är K-märkt. Då behöver man tänka till lite extra på hur vi ska bevara saker på bästa sätt.

Vilka egenskaper har en bra arbetsledare tycker du?

Att man är lyhörd. Det är också viktigt att man inte tror att man kan allt, utan visar hänsyn till de ute på plats som är experter på sina områden såsom rör, ventilation och el.  Det är viktigt att man vågar be dem om råd på tillvägagångssätt och lösningar. Jag har själv varit snickare och vet hur viktigt det är att få känna sig delaktig och att möjlighet att bidra för motivationen.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Att man får en varierad arbetsdag. Jag känner mig som mest hemma ute på plats, och det är skönt att det inte bara är en massa möten hela dagarna utan att man får en mix. Jag gillar utmaningen att en dag kan innehålla massa överraskningar, att du tänkt att du ska ut och göra en sak, men det dyker det något annat att hantera. Det kan såklart vara lite jobbigt ibland också, när det är tidspress och många som rycker i en. Du behöver kunna lösa problem utan att man förlora tid.

Vad tycker du utmärker TL Bygg som företag?

Jag har varit här i 13 år och en sak som jag alltid uppskattat är att det är väldigt familjärt. Alla går att prata med, ingen som är ”höjdare”, utan alla är lite på samma plan. 

Vilka är de största utmaningarna i din roll?

Du ska kunna lite om allting. Du behöver ha koll på alla delar så som rör, ventilation och el. Det är viktigt att du förstår deras termer och förkortningar på allt, vilket kan vara en utmaning ibland.

Ett lyckat bygge - vad är det för dig?

Självklart att det är lönsamt. Men hela bygget ska också vara en bra och trevlig resa. En bra stämning mellan beställaren, alla ute på plats och vi på kontoret. För att det ska vara ett lyckat bygge krävs det att alla samarbetar och tänker på att alla är en viktig kugge i projektet. Vi alla är här av en anledning och fyller en viktig funktion.

Dekorativ bild

Jobba med Max!

Vill du också jobba med Max och alla andra superhärliga typer på TL Bygg. Kika då runt bland våra lediga tjänster eller skicka en spontansökan, vi söker alltid engagerade och kunniga byggare.

Lediga jobb
Dekorativ bild