Jenny, HR-generalisten

Jenny är den som ser till att vi alla har rätt förutsättningar att må bra på jobbet, utvecklas efter våra egna behov och för att vi får de bästa byggarna till oss. Bland annat.

För att utvecklas och växa som företag är HR en central del av arbetet, det är en förutsättning för att nå företagets högt satta mål inom ekonomi och medarbetarnöjdhet. Här berättar Jenny lite om sin roll inom HR och varför TL Bygg kanske är världens bästa byggföretag. 

Vad gör en HR-generalist egentligen och hur kom du in på det spåret?

Inom HR finns det många olika titlar (HR-Generalist, HR-Partner, HR-Specialist, HR-Konsult etc.) som i många fall beskriver ungefär samma sak. Titeln HR-generalist är bara ett sätt att beskriva att jag att jobbar brett inom HR. I stora drag handlar det om att jobba inom områdena: attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och ibland även avveckla medarbetare och chefer. Exempel på frågor som vi klurar på är:
  • Vad utmärker oss som arbetsgivare och varför ska man jobba på TL Bygg istället för andra byggbolag?
  • Hur säkerställer vi att vi har den kompetens som behövs inom bolaget?
  • Hur gör vi för att behålla de vi anställer?
  • Hur kan vi bidra till att våra medarbetare har kul på jobbet och har energi kvar för familjen och intressen efter jobbet? 
Jag valde att jobba med HR då trivseln och utvecklingen hos våra medarbetare är avgörande för att vi kan driva vår verksamhet konkurrensmässigt. Att vi dessutom spenderar en så stor tid av våra liv på arbetet och att det påverkar hur vi mår utanför jobbet, gör att det känns ännu viktigare. 
 

Vad skulle du säga är det viktigaste med din roll och vad brinner du mest för?

Det viktigaste för mig är att det jag gör bidrar till att vi kan konkurrera med engagerade, ansvarstagande medarbetare som utvecklas, mår bra och har roligt på jobbet.  
 

Vad är det som sporrar dig att gå till jobbet varje dag?

Att jag vet att jag kommer att få kommer få skratta och känna att jag, precis som alla andra hos oss, bidrar till TL:s utveckling. 
 

Vi tycker ju att TL Bygg är världens bästa byggföretag. Vad tycker du är det bästa med TL Bygg? 

Att vi har en härlig kultur med mycket driv men också en medmänsklighet och fokus på att vi ska ha roligt och må bra. Det finns en entreprenörsanda med höga ambitioner, men även ordning och reda och krav på att utvecklingen sker efter sunda värderingar. 
 

Ett lyckat bygge – vad är det för dig?

Nöjd kund, genomtänkta hållbara beslut, bra ekonomiskt resultat och medarbetare som mått bra och utvecklats under projektet.  
 

Vilket är ditt absoluta favoritord inom bygg? 

Hållbarhet.
 

Till sist, om du fick säga några väl valda ord till dina kollegor. Vad skulle det vara?

Tack för att ni gör det kul att komma till jobbet!

 

Dekorativ bild

Jobba med Jenny!

Vill du jobba med Jenny och andra engagerade och härliga kollegor i roliga och spännande projekt?

Hos oss finns många spännande roller som Platschef, Projektchef, Entreprenadingenjör, Arbetsledare och Kalkylingenjör m.fl. 

Lediga jobb >>
Dekorativ bild