Ingrid, Affärsstödet

Ingrid Johansson är den glada, väldigt roliga och mycket uppskattade affärsstödet som kom in på byggspåret tack vare en broschyr som damp ner i brevlådan.

Snabbhistorian om Ingrids liv innan byggbranschen börjar med uppväxt i Kramfors för att sedan gå via snabbmatskedja i Sundsvall till butiksjobb i Stockholm och ett antal år på Slottsträdgården i Ulriksdal. Efter utbildning på Nackademin, som var de som skickade broschyren, gjorde hon tre år på BTH Bygg som arbetsledare innan hon började som entreprenadingenjör hos oss på TL Bygg.

Vad gör du om dagarna på TL Bygg?

Min roll innebär att jag framförallt arbetar i tidiga skeden och är Affärschefen behjälplig. Det är mycket fokus på marknaden, kunder, nya projekt och hela anbudsprocessen. Jag lusläser handlingar, har mycket kontakt med entreprenörer och kollegor. Det blir även en del juridik och stötta i pågående projekt.  

Varför valde du att inrikta dig på ROT?

Jag gillar och är intresserad av gamla hus med karaktär. Uppskattar arkitekturen från slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet som allra mest. Har även en förkärlek till tegel. Det är roligt med byggnadsvård när man renoverar, bevarar och återställer till ursprunget. 

Vad håller du på med just nu?

Det är fullt fokus med kalkyl- och anbudsarbetet då det är dags att fylla på orderstocken med nya ombyggnadsprojekt. Jag har även fått förtroendet att vara handledare till Linn som studerar på Nackademin och gör sin andra praktikperiod hos oss. Så jag och Linn hjälper varandra genom hela anbudsprocessen på ett projekt nu vilket är jätteroligt! Och förhoppningsvis får vi i förlängningen vara med att starta upp några av projekt också. 

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Det är så mycket. Jag gillar variationen och möjligheterna till utveckling i spännande projekt och att jag får mycket ansvar och frihet. Jag kan inte peka på något specifikt egentligen utan jag uppskattar verkligen helheten och att jag får arbeta med så mycket olika saker.
Sedan är ju kollegorna helt fantastiska, man känner sig verkligen uppskattad här och man kan alltid vara sig själv. Det är en otrolig styrka hos TL.

Vilka egenskaper tycker du ett bra affärsstöd ska ha?

Ansvarstagande och noggrannhet. Sedan måste man nog vara lite socialt skillad då jobbet innebär väldigt mycket kontakter, både inom TL Bygg och utanför.
Ja, sen behöver man vara lösningsorienterad, positiv och flexibel. Och kunna kompromissa. Och vara tydlig och konsekvent i sin kommunikation. Puh, det var mycket!

Vilka är dina största utmaningar?

Det är utan tvekan att räkna hem projekt utan att missa något, att ligga rätt i pris. Ligger vi för högt får vi inte jobbet och ligger vi för lågt är risken att vi inte går med vinst.
Andra utmaningar är att ha koll på vilka entreprenörer vi ska använda för olika arbeten och att skapa bästa möjliga förutsättningar för både mina kollegor och våra samarbetspartners.

Vilket är det roligaste projekt du varit med om att ro hem?

Staben på Gärdet, ett stambyte för Stockholmia. Det kan nog också räknas som det bästa minnet här på TL. När vi rott hem det firade jag med ett glas skumpa och en räkmacka.

Vad kännetecknar TL Bygg tycker du?

Vi är ett seriöst och professionellt byggföretag där jag verkligen uppskattar vårt långsiktiga tänk och allas engagemang. På TL Bygg har vi långsiktiga relationer och vi rusar inte. Vi är stabila och trygga och det är precis så jag vill arbeta. Sen har vi en väldigt familjär stämning här. Vi pratar mycket om att det är så och det stämmer verkligen.

Vad ser du för utmaningar för byggbranschen i stort?

Vi behöver få in fler kvinnor i branschen, det är för dåligt med det idag. Och så behöver vi få beställare att känna sig trygga, många känner idag att de ska bli lurade redan innan arbetet är igång. Förtroendet för branschen behöver helt enkelt lyftas och jag är glad att vi är och med och bidrar till det.

På TL Bygg säger vi att vi bygger stolthet. Vad betyder det för dig?

Det är att känna glädje över det vi åstadkommer och att både vi och våra beställare med rak rygg kan säga ”Det där har TL Bygg byggt!” om våra projekt. Det är stolthet för mig.

Det är ju huggsexa om arbetskraften i branschen. Vad är det som får dig att stanna kvar på TL?

Jag trivs så bra här. Jag har härliga arbetskamrater och jag vet att jag får utveckling och möjlighet att testa på olika roller om jag vill. Och så är man mån om att ta vara på och lyfta de anställdas olika egenskaper här.

Till sista, bästa minnet förutom projekt Staben?

Det har jag inte haft än. Det är när jag vinner över vd i pingis!

Jobba med Ingrid!

Vill du jobba med Ingrid och andra engagerade och omtänksamma kollegor i roliga och spännande projekt?

Vi växer och söker bland annat projektchefer till Stockholm, platschef till nyproduktionsenheten samt en kalkylingenjör till vårt huvudkontor i Sickla. 

Lediga jobb