Dekorativ bild

Hampus, Kalkylingenjören

Vår Kalkylingenjör Hampus är en fena på siffror, teamwork och blixtsnabba roliga kommentarer.

Han är ett av våra senaste stjärnskott och har gått direkt från utbildningen på Nackademin in i hetluften med att räkna till anbud. Här kan du läsa om hur han ser på sin roll och hans första intryck av sin nya (fantastiska) arbetsgivare.

Berätta om din roll på TL Bygg och hur en arbetsdag kan se ut?

Jag är nyanställd som kalkylingenjör där jag räknar på anbud och förfrågningar, sitter och mängdar tid, material och underentreprenörer o.s.v.

Arbetsdagen inleds normalt med att jag hälsar på alla kollegor, tar en kopp kaffe och slår på datorn. Sedan är det direkt fram med ritningarna och underlagen. Och, så är det viktigt att komma ihåg att ladda telefonen, en vill inte få slut på batteri under ett samtal med en potentiell underentreprenör.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu hjälper jag min kalkylkollega med att räkna på en ny anbudsförfrågan som kommit in.

Vad tycker du kännetecknar TL Bygg som företag?

Jag känner spontant att det var synd att jag inte hittade hit tidigare. Det är ett lagom stort företag med familjekänsla och hälsosamma visioner. Vi har ingen hierarkisk stämning och alla har ett leende på läpparna. Men, det som främst kännetecknar TL för mig är moralen. Med bra moral i skutan kan man bara komma framåt på bra sätt enligt mig.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Den höga kompetensen hos alla på TL gör att man vill bli bättre och lämnar plats i hjärnan för allt man kan ta in. Som nyanställd så får jag passa på att suga in allt jag kan under första tiden, då tror jag det blir lättare i längden.

Och, oavsett hur stressat eller hur mycket arbete det än är, så kan de flesta ta en 10-minutare vid pingisbordet under dagen. Återigen, dessa leenden och moralen på TL.

Vilka egenskaper har en bra kalkylingenjör tycker du?

Hen ska ha öga för detaljer, både i text och på ritning. Då kalkylen lägger ribban för hur projektets budget ska fördelas ut så ska allt som beställaren vill ha finnas med. Förutom att ha ett skarpt sinne så är den sociala delen nästan lika viktig. Att kunna hitta rätt UE och ställa rätt frågor skapar bättre förutsättningar för projektet redan från start. Det mesta kommer genom erfarenhet men alla skapar sig ett eget ”jag” för att ta sin egna väg till projektets gemensamma mål.

Vilka är de största utmaningarna i din roll?

För mig är det att få med alla kostnader i kalkylen som ska vara med under beräkningarna samt få tag på rätt UE för ändamålet. 

Som en kollega sa till mig under min första vecka på TL - ”Om vi får jobbet blir man orolig att man missat nåt i underlaget. Och om man inte får jobbet så har man räknat för högt och man har räknat på ett jobb i onödan”.

Vad är det bästa med TL Bygg?

Det är att man känner sig välkommen och behövd i företaget. Det känns rätt helt enkelt! Den där söndagsångesten som tidigare dykt upp då och då känns som bortblåst när jag började på TL.

På TL Bygg säger vi att vi bygger stolthet. Vad betyder det för dig?

För att kunna skapa förtroende till beställare och kunder idag så krävs det att uppnå de mål och förväntningar som finns. Att hitta rätt balans med tid och kvalitét gentemot budget kan ibland vara svårt. Där gäller det för oss på TL Bygg att skräddarsy lösningar och idéer så alla parter kan lämna projektet med nya kontakter, återkommande kunder och ett leende på läpparna.
När vi bygger med stolthet innebär det inte bara själva byggnationen av fastigheten, det är helheten vi är ute efter.

Och så till sist, vad är ditt bästa minne hittills på TL?

Jag är ju ny här så jag får nog säga att det var under min första vecka när jag inte hade några som helst förväntningar. Alla presenterade sig, tog sig tid att lära känna mig och jag fick en bra ”vibe” av företaget från start. Det kändes som att jag var planerad att börja och informationen kring detta hade verkligen nått alla på kontoret. Och en stor bukett med blommor på skrivbordet dag 1 var ju en fin bonus!

Dekorativ bild

Jobba med Hampus!

Vill du också jobba med Hampus och alla andra superhärliga typer på TL Bygg. Kika då runt bland våra lediga tjänster eller skicka en spontansökan, vi söker alltid engagerade och kunniga byggare.

Lediga jobb
Dekorativ bild