Elina, KMA-samordnaren

Elina är den hjälpsamma, positiva och nyfikna KMA-samordnaren som inger lugn i de mest pressade situationer.
Efter att ha genomfört sina två praktikperioder hos oss var det rätt självklart både för Elina och oss på TL Bygg - att det är klart hon ska bli en del av vårt härliga och engagerade gäng!
 
Här kan du lära känna henne lite bättre och vad hon tycker om sin roll och TL i stort. Dessutom bjuder hon på några väl valda ord till sina kollegor...
 

Vad gör en KMA-samordnaren egentligen och hur kom du in på det spåret?

 
En KMA-samordnare stöttar projekt med frågor som rör kvalité, miljö och arbetsmiljö. I praktiken betyder det att jag bland annat ansvarar för våra olika ronder och att åtgärderna blir gjorda, samlar in bevisning för miljöcertifiering, ser till att våra egna och våra underentreprenörers KMA-dokumentation är i sin ordning. Det är ett väldigt varierat och roligt arbete. 
 
Jag har jobbat med KMA tidigare inom bygg och i och med min utbildning (Byggnadsingenjör för hållbart byggande) så kändes det helt naturligt att fortsätta i gamla spår. Dessutom tycker jag att det känns bra att kunna bidra till en säkrare arbetsplats och en mer hållbar utveckling för vår bransch.
 

Vad skulle du säga är det viktigaste med din roll?

 
Att vara ett stöd för produktionen i projektet och för vårt KMA-arbete centralt. Och att kunna stötta och förbättra arbetsdagen för alla som rör sig på våra byggen. 
 

Vad är det som sporrar dig att gå till jobbet varje dag?

Människorna! Jag är omringad av sköna, duktiga och drivna människor.
 

Vi tycker ju att TL Bygg är världens bästa byggföretag. Vad tycker DU är det bästa med TL Bygg?

Två saker (för svårt att välja en) och det är den familjära känslan och friheten. Sen dag ett har det funnits utrymme för att växa och utvecklas.
 

Ett lyckat bygge – vad är det för dig?

Först och främst ett bygge utan olyckor. I andra hand ett bygge där alla inblandade är nöjda och stolta över det som har åstadkommits, både resultatet och vägen dit. 
 

Vilket är ditt absoluta favoritord inom bygg?

Filigran. (Betydelse: en typ av betongbjälklag)
 

Till sist, om du fick säga några väl valda ord till dina kollegor. Vad skulle det vara?

Tack för att ni gör mina arbetsdagar så bra och för att ni finns där med stöttning och er kompetens!

 

Dekorativ bild

Vill du jobba med Elina?

Vi lovar, du kommer inte ångra dig! Så vill du jobba med Elina och alla andra drivna och härliga personer på TL Bygg i roliga spännande projekt?

Ja, då ska du spana in vår sida över lediga jobb såklart. Och finns det inget ledigt just nu, skicka in en spontansökan. Hos oss finns många spännande roller som Platschef, Projektchef, Snickare Entreprenadingenjör, Arbetsledare och Kalkylingenjör m.fl. Och vi letar alltid efter duktiga medarbetare!

Lediga jobb >
Dekorativ bild