Vårt engagemang

I ett växande och alltmer komplext samhälle vill vi ta ansvar för att driva det framåt och göra det ännu bättre, för alla som lever i det.

Våra egna medarbetare kommer alltid först men att vara med och bidra till samhället vi lever i och tycker så mycket om är en självklarhet för oss. Vi vill sprida våra värderingar utanför våra egna väggar och vara stöd till de som kan behöva någon att luta sig emot.

Sysselsättning och praktik

En av huvudingrediensarna till ett hållbart samhälle är en hög grad av sysselsättning. Vi vill bidra till att öka sysselsättningen i de områden vi är verksamma i och det gör vi genom ett engagerat samarbete med skolor och yrkeshögskolor i Stockholm- och Uppsalatrakten. Vi erbjuder ungdomar från byggymnasium lärlingsplatser och studenter från såväl KTH som Nackademin praktikplatser ute i våra projekt. Förutom en lärorik tid och inblick i branschen och arbetslivet i stort brukar denna tid allt som oftast leda till en anställning hos oss på TL Bygg.

Vi har också ett återkommande samarbete med Stockholms Stad och dess stödinsats för långtidsarbetslösa, ALFA, där vi har haft medarbetare som fått möjlighet till avgränsat arbete hos oss för att kunna påbörja sin återkomst till arbetslivet. 


Sponsring

För oss på TL Bygg är det viktigt att bygga en bättre stad för alla som lever i den. Därför är vi stolt vänföretag och sponsor till Stockholms Stadsmission och deras arbete med och för stadens mest utsatta. Som vänföretag är vi delaktiga i föreläsningar och event för att lära oss mer om deras arbete och hur vi som företag kan hjälpa medmänniskor ur en svår situation.

Vi är även sponsor till Situation Stockholm som förutom att vara en tidning som ger hemlösa ekonomisk hjälp även är en social verksamhet som stödjer sina säljare i deras väg tillbaka till samhället. Det kan handla om hjälp med kontakt med myndigheter, arbetsträning, juridisk rådgivning eller ett vänskapligt möte i fikarummet.

Vi väljer dessutom att sponsra landets föreningsverksamhet genom Åkersberga Handbollsklubb och deras verksamhet för pojkar födda 08.

   Image result for stockholms stadsmission

Samarbete med Novare Potential

I samarbete med Novare Potential, ett rekryterings- och bemanningsbolag med syfte att leda nyanlända in på den svenska arbetsmarknaden, har vi tagit emot arbetslösa för att ge möjlighet till arbete och ett lärande i svenska arbetsförhållanden med språkutveckling och lärdom i kulturella skillnader.

Vår HR-chef har dessuom agerat mentor till de personer vi arbetat med. Resultatet har varit väldigt lyckat och de vi tagit emot är idag en del av den svenska arbetsmarknaden.

Image result for novare potential